top of page
Søg

Kan kambo detox'e kroppen?

Opdateret: 10. maj 2019


Den anden dag læste jeg en artikel fra et videnskabssite om at udrense sin krop. Den omtalte flere forskellige detox metoder og konkluderede egentlig, at ingen af dem har en reel virkning. Vores kroppe er fuldt ud udstyret med egen evne til at udrense, hvad end der kræves udrensning af.

Kambo Danmark kambo frø
Kambo frøen hedder på latin Phyllomedusa Bicolor og er en meget kærlig og meget grøn frø.

Den mest populære måde at udrense sin krop er ved at gennemføre en eller anden kur – slankekur, delvis fastekur, vandkur, syre/base kur og så videre indenfor kure der er baseret på hvad man indtager. Ønsker man udrensning far den anden ende kan man vælge en tarmskylning men kan slet ikke anbefales idet der er risiko for skader på tarmen og ikke en styrkelse gennem udrensning.Men hvad kan man gøre, hvis man føler sig fyldt med alt muligt ubrugeligt i sin krop ?

Kroppens største og vigtigste organ leveren er perfekt designet fra naturens side til at skille sig af med uønskede stoffer og affaldsprodukter fra kroppen. Nyrerne hjælper også med at udskille affalds og giftstoffer som måtte være optaget i kroppen. På en måde er det derfor indlysende, at vi bedst holder vores kroppe ’rene’ ved at hjælpe disse organer med at udskille så meget som muligt af de uønskede stoffer. Og så selvfølgelig at være påpasselig med mængden af uønskede stoffer fra starten af. Kroppen udskiller også gift og affaldsstoffer som den ikke kan bruge via tarmsystemet og lungerne. Det allerbedste du kan gøre for at holde din krop ’ren’ er altså at fodre tarmene med sund og varieret kost, der støtter, at den har noget at arbejde med (fibre) og ikke udfordre med madvarer, der indeholder mere kemi end fødevare. Der findes et svensk studie som har vist at der eks. er færre pesticidrester i urin og afføring fra testpersoner, der udelukkende spiser økologiske produkter. Sørg også for at få frisk luft i lungerne og at ilte alle dine celler med daglig bevægelse /motion.


Hvad er sammenhængen mellem phyllocaenulein, udrensning og kambo?

Af rigtig mange roses kambo for at være den næsten ultimative detox af kroppen men ifølge det ovennævnte, så giver det jo ikke mening. Hvorfor så omtale kambo som en detox? Det helt unikke ved kambo er dets indhold af bioaktive peptider, det vil sige af peptider som allerede er aktive i vores kroppe. Man har slet ikke identificeret alle men nogle af dem man har identificeret påvirker direkte vores egne udrensningsorganer.

Phyllocaenulein er et bio-aktivt peptid, der stimulerer udskillelsen af væske og pre-enzymer fra leveren og galden. Phyllocaenulein stimulerer mave-tarmkanalens glatte muskelvæv, hvilket forklarer, hvorfor en kambo session kan resultere i opkast eller et toiletbesøg.

kambo biopeptide phyllocaenulein
Her ses den kemiske struktur af det bioaktive peptid i kambo - phyllocaenulein

Der er ingen videnskabelige beviser på, at denne ekstra stimulering af vores udrensningsorganer, virker som en rask løbetur for vores benmuskler – som en næring og iltning af vores lever og galde organer, eller at et sådan flush driver eventuelle tungmetaller og andet uønsket med ud i mavesækken og øverste del af tarmen. Men måske er det noget i den retning, der forklarer hvorfor kambo ses som den ultimative naturens detox.

 
494 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page