top of page
Søg

Er kambo mest en fysisk eller en spirituel medicina?

Fra den dybeste og mørkeste del af Amazonas regnskoven kender vi kambo frøen og sådan skal det helst forblive for den nataktive kambo frø bor og trives i den vilde regnskov uden naturlige fjender og på ingen måde en truet art. Den eneste trussel kommer fra os mennesker vores udbredelse og indhug på regnskoven.

Her holder jeg Kambo frøen efter den er 'høstet' - selv på dette tidspunkt og lige efter daggry, er den rolig og kærlig. Umiddelbart efter blev den sat fri i junglen.
Her holder jeg Kambo frøen efter den er 'høstet' - selv på dette tidspunkt og lige efter daggry, er den rolig og kærlig. Umiddelbart efter blev den sat fri i junglen.


Phyllomedusa Bicolor, som frøen hedder med sit fine latinske navn, har i århundreder været kendt og anvendt af regnskovens urfolk gennem overførelse af viden om dens hjælpende og styrkende evner for mennesker. Båndet mellem kambo og de indfødte er tæt og fyldt med respekt – set med mine øjne er det forhold gensidigt.

For selvom regnskovens frøer ofte er kendt for deres gift så er denne lime grønne løvtræsfrø kendt for sin kærlighed og sit healende sekret af samme navn som frøen selv.

Båndet mellem mennesker og kambo går gennem historien med fortællinger om helbredelse som kom til stammens shaman i ayahuasca ceremoni, hvor den spirituelle verden fortalte shamanen hvordan han kunne finde kambo frøen, hvordan han kunne høste dens sekret og hvordan han kunne bruge det til at helbrede sit syge folk med frøens sekret – det vi kalder kambo. Dette var måden hvorpå urfolket fik viden om kambo i ’tidernes morgen’.

Med tiden fik kambo endnu større betydning for stammefolket. De forstod, at kambo ikke kun kunne bruges i forbindelse med helbredelse af syge men også kunne forbedre sanserne hos jægerne, så de bedre kunne skaffe mad hjem til stammen. Deres udholdenhed og styrke blev ligeledes forøget så kambo blev set som lykkebringende og velstandsskabende. Sagnet vil at en kvinde fra en af stammerne blev gift med kambo frøens ånd og at alle kambo frøer er deres efterkommere af deres afkom og derfor har en særlig tilknytning til os mennesker. En meget kærlig forbindelse som jeg synes man kan fornemme når man er tæt på frøen en sen nattetime eller en meget tidlig morgenstund. På en måde er den spirituelle tilknytning derfor ikke til at komme udenom og de indfødte kunne aldrig drømme om at skade frøen, da det ville være som at gøre ondt mod deres egne slægtninge. Samtidig siger sagnet, at det ville bringe ulykke til den som pådrog frøen skaden.

Men kan det passe, at den er kærlig, kan en frø være kærlig? Kan den heale eller gør vi selv arbejdet? Når det gælder at sidde med kambo og man har valgt at det skal være en del af ens udviklende og måske healende rejse, ja så er de fleste ikke i tvivl. Kambo frøen ER kærlig. Man mærker energien.

Men med dens blide scanning af ens fysiske krop og ’udrensnig’ af kroppens organer følger også en meget fysisk tilstedeværelse i kroppen. Man kan ikke undgå at mærke alle symptomerne på at noget foregår og at ændring sandsynligvis er på vej.

Den fysiske reaktion er tydelig med ubehaget, kvalmen og følelsen af at kroppen knokler med at skille sig af med alt det der ikke længere tjener den, men er der mere til hele processen. Er der også tale om spirituel udrensning, et mentalt boost eller bare et reset om man vil?

Hver eneste gang jeg holder space for en som sidder med sit kambo arbejde, mærker jeg energierne der er til stede. Nogen gange som klare budskaber og andre gange bare som fornemmelser eller interessante genkendelige forklaringer der dukker op efter sessionen. Denne del er spændende fordi den ikke altid er så let at forstå. Det er som om jeg tapper ind i energierne fra regnskoven, fra kambo spirit, fra junglen, fra shamanen jeg lærte så meget af på så kort tid og aktivt kan bruge dem til at skabe et trygt og power fuldt space for healing og styrkelse for de som vælger at komme til sessionen. På den måde er jeg altid på vej til ny og mere lærdom i at holde et trygt space for andre som for en stund er særligt sårbare.

Den følelse af ikke at stå alene med noget som helst her i livet, at der altid er styrke og healing, viden og energi at hente samtidig med at kroppen cleares fysisk for alt overflødigt som blokerer for vores menneskelige trivsel. Måske en reel justering eller rensning af vores body-mind-spirit.

Den følelse håber jeg at alle kamboistagere fornemmer og tager med sig videre ud i den nye.

Viva Kambo 🐸❤️ Haux haux

228 visninger2 kommentarer

2 Comments


Unknown member
Aug 09, 2021

Er der en i Danmark der kan det her ved en syg dreng

Like
hej
hej
Aug 09, 2021
Replying to

Hej Line Tror vi skriver sammen på messenger ... skal vi ikk tage den der 👍🏻🐸🤗

Like
bottom of page