top of page

Rapé bør anvendes ceremonielt og man skal have fokus på ens intentioner for at opnå bedste anvendelse – præcis som ved alle andre spirituelle naturmediciner.

Hvad er rapé?

 

Rapé, udtales ha-peh, er blevet brugt af de indfødte i Amazonasregnskoven i generationer, både i Peru og Brazilien og spiller en vigtig rolle i deres kultur og levevis. Rapé anses for at være en hellig medicina idet rapé pulveret kan skabe direkte kontakt med Moder Jord, hvilket bruges ved meditationer - en tradition særligt os i vesten har taget til os. I regnskoven hvor man lever i og af naturen, er rapé et  stærkt middel for at holde en god kontakt til  moder jord.

Rapé renser dårlige energier væk fra både personer og ceremonielle rum, hvorfor det ofte anvendes flittigt af shamaner og i forbindelse med ceremonier af næsten enhver slags. Blandt andet fungerer det godt i forbindelse med ayahuasca ceremonier. Hver stamme har sine egne  blandinger hvor særlige rapé shamaner er de eneste som kender den helt rigtige blanding af ingredienser. Hver stamme har derfor sine egne blandinger men der er gengangere, læs mere nedenfor. 

Rapé bør anvendes ceremonielt og man skal have fokus på ens intentioner for at opnå bedste anvendes – præcis som ved alle andre spirituelle natur mediciner.

På billedet ved siden af denne tekst, ses rapé anvendt ceremonielt, hvor en shaman modtager rapé fra en 'udlært' rapé elev 😆

1 - 198_edited.jpg
kambo-Brian-tobaccounfoldingme.jpg

Hvad består rapé af ?

 

Når man skal beskrive hvad rapé består af kan det gøres rigtig enkelt eller rigtig anvanceret. Helt enkelt består de fleste rapé blandinger primært af tobakspulver og aske, hvilket i sig selv ikke lyder særlig spændende men når man kombinerer det med spirituel viden bliver tobakken til en direkte hotline til moder jord og de urter og den aske man bruger som facilitatorer for healing og budskaber. 

Hovedbestanddelen og den vigtigste ingrediens er Nicotiana rustica, hvilket er en af de stærkere tobaksplanter. Tobakken tørres og knuses for til sidst at sis til et meget fint pulver som blandes med fintmalet aske og urter. Afhængigt af hvilken aske og urter, der anvendes, siges rapé at have forskellige formål og virkeområder. Eksempelvis siges blandingen Tsunu, at være god til at bekæmpe herpesvirus med. 

Opskriften på en stammes/families rapé blandinger holdes ofte som en hemmelighed og går i arv. Rapé betragtes som en ’hellig medicina’ og anvendes til at kalde på naturens kræfter til helbredende formål og modtage regnskovenes velsignelser. Med andre ord til at holde en god kontakt til moder natur som giver alt hvad de skal bruge for at have et godt liv i regnskoven.

Man mener, at de indfødte stammer i Sydamerika har brugt tobak til at helbrede sygdomme så langt tilbage som Maya-civilisationen for mere end 5000 år siden.

Først med Christopher Columbus’ genopdagelse af Amerika i 1493, fandt tobakken sin vej til Europa. Han lærte af bruge vild tobak som snus af de indfødte. 

Herunder kan du hvad de 3 slags rapé, du kan prøve via mig, roses for.

Kambo-Jeff-børnhjælpermedtobak.jpg
kambo-kasey-rapégrinding.jpg

Hvad de enkelte rapé typer siges at virke for/imod afhængig af ingredienser og aske.

  • Tsunu aske (Platycyamus regnellii)

Styrker immunsystemet, positiv effekt mod influenza, Herpes I & II, AIDS / HIV, mange typer  af tumorer og kræft/leukæmi, især i tidlige stadier, hepatitis A & B, anæmi, bronchitis og lungebetændelse. Tsuno virker febernedsættende.

  • Forca med murici aske (Byrsonima spicata ao.)

Positiv effekt mod betændelse, diarré og andre gastrointestinale problemer. Siges at have antibakterielle og anti-svampe egenskaber. At have positiv effekt overfor infektioner i mundhule og hals, hæmorider og generelt at styrke immunsystemet.

  • Cumaru aske (Dipteryx odorata)

Cumarine er en emenagoge (urter, der stimulerer blodgennemstrømningen i bækkenområdet og livmoderen; heraf anvendes af nogle til at stimulerer menstruationsflowet) samt at være vanddrivende. Har ry for positiv effekt overfor bronkitis og forkølelse. Positiv effekt på hovedpine, styrker hjertet, stimulerer nervesystemet og at have anæstetisk .

bottom of page